Forste dag pa jobb!

by

Er litt pa etterskudd me oppdateringene na, sa dere far litt «gammelt» stoff forst.

Forste dagen pa jobb ankom vi kvart over ni og hilste pa Catherine, fysioterapeuten og Yassin, en 3. ars student. Ikkje lenge etterpa kom Bonnik og han var helt annerledes enn eg hadde forestilt meg! Eneste Graziella hadde sagt om han var at noen ganger kunne vere utilgjengelig og vanskelig a fa tak i.

Av den grunn sa eg for meg en lite kommunikativ og fraverende person, men det stemte jo ikkje i det hele tatt! Han onsket oss hjertelig velkommen, smilte hele tiden og bruker masse norske gloser.  Forst viste han oss rundt pa Mawenzi. Sykehuset berer preg av a ha blitt bygget bit for bit fra kolonitiden, under 2. verdenskrig og frem til i dag. Alle avdelingene ligger hulter til bulter over et lite omrade med liten hensikt eller planlegging. Dette blir gjort noe med na nar et nytt stort bygg pa fire etasjer er under bygging. Det vil si, nar det star ferdig er ikkje sa lett a si, men grunnmuren er iallfal pabegynt…

Ellers har de det meste av avdelinger, selv om de er sma: smittsomme og ikke-smittsomme «infections», medical care for damer og menn, barsel, psykiatrisk for damer og menn og til og med en liten operasjonssal. En operasjonssal med 240 grader utsikt for hvem som helst som gar forbi vinduene :p

Mens vi satt med vare forste pasienter ser vi ut pa venterommet og der star det en mann i sivilt med et maskingever. Det er derimot ingen dramatikk og eg trodde forst at det var livvakten til en viktig person eller noe sant, men det viste seg at det var tre fanger fra fengselet. Eg vet ikkje om de hadde fatt skadene i slasskamp med hverandre eller om bare fengselet venter lenge nok til at det er nok fanger som er skadet til at det er verdt tid og ressurser a kjore de tilsykehus.

Neste gang skal eg skrive litt om en tur vi har hatt til en av de lokale kaffe-farmene og et noe spesielt likskue…

Reklame

Én kommentar to “Forste dag pa jobb!”

 1. Graziella Van den Bergh Says:

  Hei Henrik og Truls!

  Kjekt å lese og se dere på nettet! takk for det! Bra å høre at dere er kommet fram, og at Cathrine er der fortsatt! Det betyr at dere jo har to veiledere?! Er sikker på at dere får prøve dere hvis dere bare insisterer på det. Og husk, på ettermiddagene eller når dere har tid, så kan dere be om å gå å besøke andre sykehus i Kilimanjaro med PT avdelingen, landsby PTklinikkene som Mawenzi har, CCBRT Moshi, KCMC etc.
  Ellers er det så rart at dere alle, år etter år blir syke når dere kommer fram i Moshi… Dere MÅ koke vannet dere drikker, ikke drikke den fra springen, eller kun drikke kjøpt vann etc. Så MÅ dere velge hva/hvor dere spiser, at maten er fersk og godt tilberedt!
  Han mannen med funksjonshemminger på bildet hadde muligens hatt bruk for en trehjulsykkel, som han kan drive med armene/hendene, hvis han er sterk nok i de. Lurer på om de produserer slike på KCMC, men det var i hvert fall det de produserte/solgte nær Arusha, i et verksted langs hovedveien mellom Arusha og Moshi.
  Kan hende forsåvidt at han har en slik en, men at det ikke alltid passer å bruke det. Så koster det en del. Det finnes ellers sikkert regionale handikappforbund der, kanskje de kan også være interessant å oppsøke for dere, hvis dere er interessert i brukerperspektivet på FT og helsevesen?
  Skal prøve å følge med her på bloggen deres, det er kjekt å se/lese dere..
  Ha det bra, Graziella

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: